DATOVOC TONGEREN SPEELT DE BEKERFINALE IN VROUWEN VOLLEYBAL (TVL)

Amigos Zoersel  – Datovoc Tongeren : 2-3

Onze Datovoc Dames vertrokken vol goede moed naar de Amigos Zoersel Arena. Dat het niet makkelijk zou worden, dat wist iedereen. Maar Tongeren vertrok al op goede voet, met een winst in de heen wedstrijd van 3-1. Aan 2 sets hadden onze dames genoeg voor een finale plaats in het Sportpaleis. 

Zoersel nam een goede start en verhoogde zo de druk op Datovoc.  Met een gewonnen eerste set met 25-18 was voor de thuisploeg alles nog mogelijk. Maar de dames van Tongeren vochten terug als echte afstammelingen van Ambiorix ! Anne Moors en haar medespeelsters wisten in de tweede set een achterstand van 21-20 om te keren en maakten er 22-25 van.  Dus 1-1 in setstanden.

In een daverende set 3 gingen beide ploegen voluit en gaven elkaar geen duimbreed toe. Met 24-22 op het scorebord leek voor Tongeren weer een setverlies in de maak. Maar wederom hielden de limburgse meiden het hoofd koel en haalden ook deze set nog binnen met het miniemste verschil 24-26. De finale voor Datovoc was op dat ogenblik een feit.

Uiteindelijk haalde Datovoc het nog van een moegestreden Amigos met een einduitslag 2-3.

Vreugde alom op en naast het veld ! Speelsters en supporters konden hun geluk niet op. De volgende halte is het Antwerpse Sportpaleis, waar Datovoc treft op het sterke Asterix Kieldrecht, dat Gent gisteren met een foutloze driesetter finaal opzijzette.

Klik hier voor het verslag van TVL