TRANSFER ANNA VALKENBORG

Speelster in de kijker

Anna Valkenborg komt naar Datovoc Tongeren.

Datovoc Tongeren kan met zeer veel trots de eerste inkomende transfer voor het seizoen 2016-2017 meedelen.

Anna Valkenborg zal ons vervoegen voor komend seizoen. Dit seizoen kwam Anna uit voor de Topsportschool Vilvoorde (TSV), actief in de Liga B. Tot nu toe spelen deze jonge dames (-18j) een zeer goed seizoen waarin Anna één van de steunpilaren is als eerste libero. Hiervoor was Anna actief bij Mendo Booischot. 

Als club zijn wij zeer tevreden dat wij Anna hebben kunnen overtuigen om mee in ons project te stappen waarin we jonge speelsters een platform willen geven om op het hoogste niveau actief te zijn. Eveneens willen wij via onze technische, medische en fysieke staf mee investeren in de verdere ontwikkeling van Anna.

Anna is een zeer getalenteerde libero die defensief uitblinkt dankzij een goed spelinzicht en sterke reflexen. Receptioneel is ze een zeer stabiele factor. 

Met 4 jaren ervaring bij de teams van de Topsportschool, inclusief deelnames met de Young Yellow Tigers in 2015 aan het EK, WK en het European Youth Olympic Festival, is ze op het mentale vlak zeer rijp voor haar leeftijd. Getuige hiervan zijn haar coachende capaciteiten die voor een libero primordiaal zijn.

De combinatie van haar opleiding, mentaliteit, drive, talent en persoonlijkheid zorgen ervoor dat we zeker zijn dat Anna een belangrijke inbreng zal hebben in ons team voor volgend seizoen.