TRANSFER SOFIE HAWINKEL

Speelster in de kijker

Sofie Hawinkel zal Datovoc Tongeren vervoegen als receptie-hoek speelster.

 

Datovoc Tongeren kan met enorm veel trots de volgende inkomende transfer voor het seizoen 2016-2017 meedelen.

Sofie Hawinkel zal het team van Datovoc Tongeren vervoegen als receptie-hoek speelster. Sofie staat gekend als één van de grootste Limburgse talenten. De voorbije seizoenen speelde Sofie bij Kivola Riemst. Daarvoor was ze actief bij Stevoort.

Bij Kivola Riemst was Sofie mede verantwoordelijk voor de promotie en handhaving in Liga A. Het seizoen 2015-2016 eindigde ze met Kivola Riemst nog voor Datovoc Tongeren in de strijd om het behoud en eindigden ze knap 2de in PO 2.

Als club zijn wij zeer tevreden dat wij Sofie hebben kunnen overtuigen om mee in ons project te stappen waarin we jonge speelsters een platform willen geven om op het hoogste niveau actief te zijn. Eveneens willen wij via onze technische, medische en fysieke staf mee investeren in de verdere ontwikkeling van Sofie.

Sofie is een zeer getalenteerde speelster die zowel receptioneel, defensief als aanvallend uitblinkt. Met reeds 2 jaren ervaring in Liga A en de wedstrijden op hoog niveau in Riemst in Liga B (met de promotiestrijd) is ze voor haar leeftijd zeer matuur. Haar winnaarsmentaliteit en werklust zorgen ook voor een aanwinst op gebied van groepssfeer.

De combinatie van haar opleiding, mentaliteit, drive, talent en persoonlijkheid zorgen ervoor dat we zeker zijn dat Sofie een belangrijke inbreng zal hebben in ons team voor volgend seizoen.

Welkom bij Datovoc Sofie!