U15 : Winnaar Beker van Limburg 

Datovoc in de Beker van Limburg 2017

Stalvoc Beverlo - Datovoc Tongeren : 2-3 (13/25, 25/14, 22/25, 25/23, 7/15)

Onderaan : Marthe Van der Aa, Eline Coenegrachts, Kim Cuyx, Davina Milissen

Bovenaan : Niels Notelaers, Elise Baert, Fleur Hermans, Margeaux Piraprez, Leen Guelinckx

De finale bij de kadetten werd gestreden tussen Stalvoc Beverlo en Datovoc Tongeren. Een zeer mooie affiche die in set één vooral werd ingevuld door de meisjes van Tongeren. Zij gingen in één lijn door naar 13-25.

In set 2 waren de rollen totaal omgedraaid. Stalvoc nam de bovenhand en zorgde al voor een vrijgeleide naar setwinst bij 19-11 dankzij een lange opslagreeks van Quinte Deckers. Set twee werd dan ook gewonnen met duidelijke cijfers door Beverlo met 25-14.

Zo verschillend als het niveau in de eerste twee sets was, zo gelijk was het in de derde set. Beide teams speelden op één golflengte. De twijfel stak de kop op bij Stalvoc toen het 'money time' werd en Tongeren profiteerde: 22-25.

Stalvoc had de smaak te pakken en greep vanaf het begin van set 4 de leiding. Tongeren kon terug aanklampen maar kwam nooit op voorsprong wat nogmaals tot een spannend slot leidde. Uiteindelijk was het Stalvoc dat de set binnen sleepte: 25-23.

Een tie-break moest beslissen wie de beker van Limburg mee naar huis zou nemen. In die tie-break toonde Tongeren zich al vanaf het begin heel gretig. De meisjes van Datovoc drukten nog één keer door en beslisten de set en zo de wedstrijd bij 7-15. ( dank aan Noliko Maaseik voor het wedstrijdverslag )