U17 : Winnaar Beker van Limburg

Datovoc in de Beker van Limburg 2017

Datovoc Tongeren - Stalvoc Beverlo U17 : 3-0 (25/16, 25/18, 25/19)

Onderaan : Davina Milissen, Niels Notelaers, Marie Jorissen, Sofie Ponsaers, Leen Guelincks, Yoshi Bex, Marthe Van der Aa, Kim Cuyx, Eline Coenegrachts, Jorunn Vranken

Bovenaan : Elise Baert, Jill Jans, Margeaux Piraprez, Kaat Wirix 

Wie de beker van Limburg bij de scholieren mee naar huis mocht nemen werd uitgevochten door Datovoc Tongeren en Stalvoc Beverlo. Set 1 begon zeer evenwichtig. Maar dan nam Datovoc de leiding over . Stalvoc probeerde de meubelen nog te redden maar zonder succes. De eerste set ging naar Tongeren met 25-16.

In Set 2 liet Stalvoc een sterke start optekenen, maar niet sterk genoeg om Datovoc uit haar lood te slaan. De blauw-zwarten deden het nummertje van de eerste set nog eens over en namen halverwege de set al een grote optie op setwinst bij 18-14. Stalvoc vocht nog terug tot 21-18 maar beschikte niet meer over de nodige krachten om Tongeren het vuur aan de schenen te leggen. Ook set 2 ging zo naar Datovoc met 25-18.

Stalvoc wou zich nog niet gewonnen geven en deed dat ook door sterk te spelen in het begin van de derde set: 6-8. Tongeren zag dat het een tandje moest bijsteken en deed dat ook via Jorunn Vranken. Het nam de leiding terug over en zag dat de beker binnen handbereik was bij 22-16. Nog een schoonheidswissel bij het matchpunt en het was gedaan: 25-19, 3-0 en al de derde beker voor Datovoc Tongeren. ( dank aan Noliko Maaseik voor het wedstrijdverslag )